Перейти до публікації

EvA Mark II

  • записи
    22
  • коментаря
    24
  • переглядів
    3 585

Встановлення ADXL і що з цього вийшло. :)


KomAndr

473 перегляда

PIS.png

Цей девайс давно придбав і все не було часу та натхнення щоб встановити. Ось, таки, прийшов час і тут-то все і почалося! Дійшовши до пункту встановлення пакетів numpy - виявилося, що я використовую лінух 10-ї версії (Buster) і офіційна підтримка данної версії операційки вже не підтримується. Оновив sourse.list з адресою репозиторію наступної версії операційки (Bullseye) ну і sudo apt update && sudo apt upgrade Наче все пройшло по плану, але при перезавантаженні система не піднялася. Так як я не лінуксоїд, а з лінуксом на Ви і пошибки - тому качнув нову версію операційки для малини, а саме вирішив поставити спеціалізовану MainseilOS, але х64 Це рішення коштувало мені тижні часу, нервів, безсоних ночей, та 500грн на веб камеру, але про це згодом. 🙂

Після встановлення нової системи все запустилося, закрутилося, крім RaspiCAM. Як я не крутив малину, як не курив гугля - ну не вдається адекватно запустити камеру, а ще, на додачу, у Маінсейлі перейшли на нову версію стріммера - Crowsnest, який, до речі, так само відмовляється працювати на застарілій операційній системі.

Загалом вдалося перейти на версію Bullseye та налаштувати ADXL відповідно до рекомендаціям виробника Відразу провів пару тестів, один через термінал - отримав рекомендовані налаштування шейперу, другий тест зі створенням графіків. Результати були однаковими, що дуже порадувало. Ну і на закуску зробив тест у автоматичному режимі з збереженням результатів у сервісному розділі конфігу принтера.

Результати тестування

shaper_calibrate_x.thumb.png.0e6bbd19588d9e8afe370d35b0cb4c29.png рекомендовано метод MVZ, що дозволяє підняти прискорення до 9600мм/с3, хоча можна поставити ZV та підняти прискорення до 14000мм/с3

А от з вісью Y не все так райдужно

shaper_calibrate_y.thumb.png.61d79fbd0c5a8b135d473a875a5ca23b.png Рекомендовано MVZ з прискореннями 4600мм/с3

Це обумовлено тим, що вісь Y у мене тягає балку довжиною 450мм з голов під кило. 🙂 Можливо треба підтягнути ремені, але це згодом. Головне - зараз вже не треба друкувати тести, а можна за пару хвилин підправити резонанси.

  • Like 1

0 коментарів


Рекомендовані коментарі

Немає коментарів для відображення

Гість
Додати коментар...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...