i_vetal_i 1 Posted January 25, 2022 Share Posted January 25, 2022 Допоможіть налагодити нормальну роботу екструдера - драйвер lv8729 по формулі в мене Vref=1.5А*1,1 (220ом резистор)= 1,65V. При Vref 1.45 та вище мотор (Usongshine 17HS4401 - 1.5A) грієтся дуже сильно (70С ато й більше) через годину друку починає плавити філамент в частині екструдера яка подає (боуден) і друку гаплик. При Vref 1.40 та нижче при найменьшій супротив приводить до пропуску кроків і як результат - недоекструзія. крок в мене 1/32 може є сенес прерйти на 16 (та чи не зниже це якість друку). Принтер Core XY 12В. Дякую Quote Link to post Share on other sites
KomAndr 315 Posted January 25, 2022 Share Posted January 25, 2022 Мікрокрок однозначно 1/16, якість не зменшиться, з урахуванням вимірювання довжини прутка лінійкою, тобто +-1мм. На екструдер не треба такій потужний мотор і бажано радіатор на нього. Quote Link to post Share on other sites
i_vetal_i 1 Posted January 25, 2022 Author Share Posted January 25, 2022 2 години тому, KomAndr сказав: Мікрокрок однозначно 1/16, якість не зменшиться, з урахуванням вимірювання довжини прутка лінійкою, тобто +-1мм. На екструдер не треба такій потужний мотор і бажано радіатор на нього. Радітор стоіть, але не допомагає. А які ви мотори на екструдер ставите? Quote Link to post Share on other sites
Maks 29 Posted January 25, 2022 Share Posted January 25, 2022 1 годину тому, i_vetal_i сказав: Радітор стоіть, але не допомагає. А які ви мотори на екструдер ставите? У мене такий (для bmg wind) € 6,61 | ¡Envío gratis! Motor paso a paso Nema 17, 34mm, 26Ncm (36,8 oz.in), 0,4a, 12V, Nema17, 42bygh, 4-lead, CNC, Reprap, impresora 3D https://a.aliexpress.com/_vMzGLC Крім радіатора ще можна і вентилятор... 1 Quote Link to post Share on other sites
KomAndr 315 Posted January 25, 2022 Share Posted January 25, 2022 2 години тому, i_vetal_i сказав: А які ви мотори на екструдер ставите? На одному принтері як вище написав @Maks але без додаткового вентилятору, а на іншому звичайний 4401. Взагалі дивно, що мотори на ЛВ-шках гріються. Про пропуски - то може дуже перетягнутий прижим? Буває таке коли дуже перестараєшся. Quote Link to post Share on other sites
i_vetal_i 1 Posted January 26, 2022 Author Share Posted January 26, 2022 10 годин тому, KomAndr сказав: На одному принтері як вище написав @Maks але без додаткового вентилятору, а на іншому звичайний 4401. Взагалі дивно, що мотори на ЛВ-шках гріються. Про пропуски - то може дуже перетягнутий прижим? Буває таке коли дуже перестараєшся. Що цікаво пропуски аккумулюются, тобто спочатку друку іх немає а десь через 40-60 хв починають появлятись. Може це самі лв-шки нагріваются і починають збоїти , хоча в мене на них активне охолодження стоїть. Зараз спробую 16 мікрокроки і відпишусь Quote Link to post Share on other sites
KomAndr 315 Posted January 26, 2022 Share Posted January 26, 2022 1 година тому, i_vetal_i сказав: пропуски аккумулюются, тобто спочатку друку іх немає а десь через 40-60 хв починають появлятись. На боудені це може бути ознакою пробки. Як варіант від перегріву термобар'єра, температура піднімається віще и подплавлює пластик, що призводить до утруднення проходу і як наслідок пропуск кроків. Quote Link to post Share on other sites
i_vetal_i 1 Posted January 28, 2022 Author Share Posted January 28, 2022 Перехід на 16 мікростепи вирішило проблему, кроковики не гріються і друк виглядає чудово. Також я "змастив" соняшниковою олією губкові фільтри для філаменту, що нівелює прилипання фідаменту до мого "олл метал" хотенду, поки китайці привезуть мені термобар'єри з тефлоновою трубкою. Всім дякую за допомогу. Quote Link to post Share on other sites
Maks 29 Posted January 30, 2022 Share Posted January 30, 2022 Ммм соняшниковою олією я б не змащував, вона засихає і може створити проблеми 1 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts