Jump to content

lv8729 Vref для Arduino+ramps1.4

Recommended Posts

Допоможіть налагодити нормальну роботу екструдера - драйвер lv8729 по формулі в мене Vref=1.5А*1,1 (220ом резистор)= 1,65V. При Vref 1.45 та вище мотор (Usongshine 17HS4401 - 1.5A) грієтся дуже сильно (70С ато й більше) через годину друку починає плавити філамент в частині екструдера яка подає (боуден) і друку гаплик. При Vref 1.40 та нижче при найменьшій супротив приводить до пропуску кроків і як результат - недоекструзія. 

крок в мене 1/32 може є сенес прерйти на 16 (та чи не зниже це якість друку).

Принтер Core XY 12В.
Дякую

Мікрокрок однозначно 1/16, якість не зменшиться, з урахуванням вимірювання довжини прутка лінійкою, тобто +-1мм. 😁 На екструдер не треба такій потужний мотор і бажано радіатор на нього.

2 години тому, KomAndr сказав:

Мікрокрок однозначно 1/16, якість не зменшиться, з урахуванням вимірювання довжини прутка лінійкою, тобто +-1мм. 😁 На екструдер не треба такій потужний мотор і бажано радіатор на нього.

Радітор стоіть, але не допомагає. А які ви мотори на екструдер ставите? 

1 годину тому, i_vetal_i сказав:

Радітор стоіть, але не допомагає. А які ви мотори на екструдер ставите? 

У мене такий (для bmg wind) € 6,61 | ¡Envío gratis! Motor paso a paso Nema 17, 34mm, 26Ncm (36,8 oz.in), 0,4a, 12V, Nema17, 42bygh, 4-lead, CNC, Reprap, impresora 3D
https://a.aliexpress.com/_vMzGLC

Крім радіатора ще можна і вентилятор...

16431392105606885435476447605101.jpg

• Like 1
2 години тому, i_vetal_i сказав:

А які ви мотори на екструдер ставите? 

На одному принтері як вище написав @Maks але без додаткового вентилятору, а на іншому звичайний 4401. Взагалі дивно, що мотори на ЛВ-шках гріються. Про пропуски - то може дуже перетягнутий прижим? Буває таке коли дуже перестараєшся. 🙂 

snap_screen_20220125231508.thumb.png.7b826ee441dc9dfddf77e9dc8eb2e60e.png

10 годин тому, KomAndr сказав:

На одному принтері як вище написав @Maks але без додаткового вентилятору, а на іншому звичайний 4401. Взагалі дивно, що мотори на ЛВ-шках гріються. Про пропуски - то може дуже перетягнутий прижим? Буває таке коли дуже перестараєшся. 🙂 

snap_screen_20220125231508.thumb.png.7b826ee441dc9dfddf77e9dc8eb2e60e.png

Що цікаво пропуски аккумулюются, тобто спочатку друку іх немає а десь через 40-60 хв починають появлятись. Може це самі лв-шки нагріваются і починають збоїти , хоча в мене на них активне охолодження стоїть.

Зараз спробую 16 мікрокроки і відпишусь

1 година тому, i_vetal_i сказав:

пропуски аккумулюются, тобто спочатку друку іх немає а десь через 40-60 хв починають появлятись.

На боудені це може бути ознакою пробки. Як варіант від перегріву термобар'єра, температура піднімається віще и подплавлює пластик, що призводить до утруднення проходу і як наслідок пропуск кроків.

Перехід на 16 мікростепи вирішило проблему, кроковики не гріються і друк виглядає чудово. Також я "змастив" соняшниковою олією губкові фільтри для філаменту, що нівелює прилипання фідаменту до мого "олл метал" хотенду, поки китайці привезуть мені термобар'єри з тефлоновою трубкою. Всім дякую за допомогу.

Ммм соняшниковою олією я б не змащував,  вона засихає і може створити проблеми 

• Like 1