Jump to content

проблема з акселерометром (MCU rpi shutdown ....)


Recommended Posts

Довго неміг зрозуміти чому видає таку помилку після додавання в printer.cfg параметрів потрібних для роботи акселерометра

 

image_2021-04-07_22-50-06.thumb.png.7f0e0e98e2caa51505d8f3837ec991d8.png

https://www.klipper3d.org/Measuring_Resonances.html

[mcu rpi]
serial: /tmp/klipper_host_mcu

[adxl345]
cs_pin: rpi:None

[resonance_tester]
accel_chip: adxl345
probe_points:
    100,100,20  # an example

 

аж поки мені не допомогли зясувати що справа в драйвері для TFT GPIO який забираєе всі порти SPI для себе чим їх блокує. 

Вирішується редагуванням файлу  boot/config.txt і видаленням там радка 

dtoverlay=waveshare35a 

 

після перезагрузка і перевіряємо  

ls -l /dev/spidev*
crw-rw---- 1 root spi 153, 0 Apr  7 23:07 /dev/spidev0.0
crw-rw---- 1 root spi 153, 1 Apr  7 23:07 /dev/spidev0.1


😅 якщо результат десь такий то вітаю все запрацювало

але перед маніпуляціями раджу зробити коію картки microSD в мене все злетіло і довелося по новому перевтановити klipper, moonraker (добре що є утиліта kiauh яка спрощує цей процес) 

сподіваюсь комусь допоможе ,  і я не писака ,а білше читака , вибачайте ящо що 😅 також моливо щось неправильно поправляйте будь-ласка...

shaper_calibrate_x.png

shaper_calibrate_y.png

  • Thanks 2
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...