assa 0 Posted November 12 Share Posted November 12 Всім привіт.Хочу пристосувати marlin для роботи з фрезером. Думаю, що проблем не буде. Маю таке питання. Як у web marlin зробити мапу висот і накласти її на свій g-code? Щось схоже на Candle. Дякую. Quote Link to post Share on other sites
KomAndr 356 Posted November 12 Share Posted November 12 На скільки я в курсі у нас ніхто таким не займався. Quote Link to post Share on other sites
assa 0 Posted November 12 Author Share Posted November 12 36 minutes ago, KomAndr said: На скільки я в курсі у нас ніхто таким не займався. Не займався пристосуванням marlin під фрезер, чи з мапою висот? Тому, що, як мені бачиться, то пристосувати marlin для мене буде не такою проблемою, як накласти мапу висот(як її зняти???) на g-code. Quote Link to post Share on other sites
KomAndr 356 Posted November 12 Share Posted November 12 1 година тому, assa сказав: (як її зняти??? у марлі є функціонал роботи з зондами автовирівнювання і оффсет_зет, який вказує відстань від кінчика інструменту до зонду. На початку роботи програма проводить тестування висоти по заданому полю і складає заміри у таблицю, яку можна зберегти у ЄЄПРОМ материнки. Надалі викликати цю карту з пам'яті командою M420 Quote Link to post Share on other sites
assa 0 Posted November 12 Author Share Posted November 12 14 minutes ago, KomAndr said: у марлі є функціонал роботи з зондами автовирівнювання і оффсет_зет, який вказує відстань від кінчика інструменту до зонду. На початку роботи програма проводить тестування висоти по заданому полю і складає заміри у таблицю, яку можна зберегти у ЄЄПРОМ материнки. Надалі викликати цю карту з пам'яті командою M420 Я теж тільки вчусь :) Ромірковую так: в мене на принтері рухомий стіл(Z), який має три мотори, та три гвинти. Перед кожним друком проходить вирівнювання столу. Оскільки стіл на трьох моторах, значить в процесі вирівнювання за рахунок них і рівняється стіл? Я зібрав CNC, він має нерухомий стіл та один гвинт на Z. В Candle є спеціальна закладка Мапа висот. Там я обираю щільність сітки та її розмір. Далі запускаю зондування і в результаті маю мапу. При переключенні на робочий файл мапа автоматично накладається на g-code. Зараз я використовую MKS TinyBee з прошивкою Fluid NC. Але, хоча ця прошивка, і позіціонується, як прошивка для CNC, вона теж не має мапи висот. В ній просто є зонд. Впіймав 0 на одній точці і все. Для фрезерування друкованих плат цього не достатньо Тому і намагаюся, щось знайти. Candle влаштовує всім, крім того, що треба біля нього тримати комп. Quote Link to post Share on other sites
KomAndr 356 Posted November 13 Share Posted November 13 18 годин тому, assa сказав: Перед кожним друком проходить вирівнювання столу. Це при умові, що стоїть зонд автовирівнювання столу і запрограмована ця функція, і не факт, що вирівнюється стіл по кожній вісі двигуна зет. Все це може бути налаштовано на 3Д принтері, за умови наявності електронної бази і обізнаності власника принтера. Ну і головне - це не на стокових прошивках, а на марлі (частково), на кліппері здебільшого. Але я не розумію логики, на станку стоїть марля і питання по марлі і карті висот, а далі з'ясовується, що вже стоїть кліпер з флуідом для ЧПК. То яким боком марля з картами висот до ЧПК? Ну і головне - марля не має ні якого WEB!! У телеграм каналі допомоги від форуму є @MykhailoMash , він і друкар і склав собі ЧПК і не перший, також є @Belks_cnc_house він заробляє на складанні ЧПК, але вже більш дорослих і професійних. Quote Link to post Share on other sites
assa 0 Posted November 13 Author Share Posted November 13 Можливо, я все скидав до купи в попередньому повідомленні. Я мав на увазі, що в мене є готовий 3Д принтер Bambu. Про нього я і пишу, що він перед кожним друком вирівнює стіл, та проводить ще купу підготовчих дій. Я сам собі зібрав фрезер. Фрезер не має рухомого столу. Вчора начитався документації про Marlin і про мапи. Поки що каша в голові. 21 minutes ago, KomAndr said: Але я не розумію логики, на станку стоїть марля і питання по марлі і карті висот, а далі з'ясовується, що вже стоїть кліпер з флуідом для ЧПК. То яким боком марля з картами висот до ЧПК? Ну і головне - марля не має ні якого WEB!! Логіка в тому, що я шукаю програму на заміну Candle, який працює тільки прив'язаним до компа. І TinyBee йшов одразу вже з Marlin. Навіть не пробуючи Marlin, я перешив TinyBee на FluidNC. Тепер про WEB. FluidNC і Marlin мають web інтерфейс і біля них не треба тримати комп на шнурку. І про який кліпер ви говорите, я не розумію. Я не профі, я аматор Quote Link to post Share on other sites
KomAndr 356 Posted November 13 Share Posted November 13 29 хвилин тому, assa сказав: Тепер про WEB. FluidNC і Marlin мають web інтерфейс і біля них не треба тримати комп на шнурку. Тінібі, як на мене, невдалий варіант розвитку 3д. Воно використовує ESP32 замість процессора. Прошивки під цю плату не роблять на загальних умовах, як для інших плат на процессорах STM32? чи AVR. Марлін для неї порізаний і не має в собі всього функціоналу оригинальної прошивки! Що до ваб інтерфейсу, то це типу принт серверу, який знаходиться у можливостях функціоналу ESP32. Оригинальний марлін не має вебу. Quote Link to post Share on other sites
KomAndr 356 Posted November 13 Share Posted November 13 4 години тому, assa сказав: Логіка в тому, що я шукаю програму на заміну Candle, Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts