Jump to content

Магнітна подложка для Bambu

Recommended Posts

Я вже писав про магнітну подложку що в комплектації Bambu

зображення.png

Надрукував вже десь 10 кг пластику, тому хочу поділитися деякім досвідом. Дійсно для пластиків 3DPlast та Monofilament.

PLA

сопло ставлю - 225, стіл - 60-65.

Пластик добре тримається прямо на поверхні без будь-якого використання прилипачів типу клею або олівця. Перед друкуванням прискаю ізопропиловим спиртом з розпилювача. Щоб відділити модель достатнью трохи позгинати пластину.

PETG / CoPET

сопло ставлю - 245, стіл - 70.

Тут треба "приліпач" бо інакше не відірвати. Прискаю нашим українським 3D Printfix. Спочатку робив по інструкції: 3 шари спочатку ...

Короче лайфхак: вимита висушена пластина покрити 1 шаром та можна друкувати. Дали після відділення моделі попшикати набагато дешевшим ізопропиловим спиртом з розпилювача на ті місця де була модель (дивитись треба під кутом щоб було видно сліди). Спірт розчиняє та трохи відновлює плівку клею. Якщо перший один шар клею то можна друкувати 4-5 столів. Якщо треба більше - зробіть два шари клею спочатку.

Інші пластики - далі буде якщо цікаво.

До речі -  жодної царапини, пластина як нова. Другу сторону ще не використовував.

Так, пластина коштує космічних грошей, але вона того коштує

Edited by skeef
  • Thanks 1
1 година тому, skeef сказав:

але вона того коштує

Так за це з самого початку появлення пластин кожен власник пише. 🙂

П.С. для ПЕТ пластиків чудово працює євробляха (пластина з магнітної нержи), взагалі без адгезиву липле, при наймі у мене так. Якщо важко знімати модельки - треба у морозилку покласти на 5-15хв. Відстрілює на раз-два. 🙂

• Like 1