Jump to content

Не працює рух і нагрів столу FlyingBear Reborn

Recommended Posts

Вітаю!

Принтер FlyingBear Reborn з прошивкою Marlin v. 2.1.1.
[ *принтер загального користування, однак людина, що його обслуговувала, тепер відсутня, тому намагаюся взяти на себе ці функції і набути необхідних для цього знань. Досвіду в цьому ще мало, тому одразу перепрошую, якщо не вказав чогось важливого ]

Несподівано перестав працювати - не працюють крокові мотори (при спробі подати команду Homing виникає помилка "Homing failed", головка при цьому не рушає з місця).
Мені підказали, що проблема може бути в кінцевиках - при перевірці їх через Repetier-Host передають свій стан правильно. Були також замінені драйвери моторів (у спробі полагодити методом тику) - це теж не вирішило проблему.

Також масово виникають помилки з нагрівом - стіл нагрівається через раз, за деякої температури (зазвичай близько 40 градусів, але не обов'язково) нагрів припиняється,  видає "Heating failed: " або "Heating failed: Bed", рідше "Thermal runaway: ".
Те саме відбувається з нагрівом екструдера (гріється до певної температури (~170 градусів), після чого видає помилку  "Thermal runaway: E1" або "Heating failed: E1").

Я перевірив кабель живлення нагрівного елемента столу, на ньому 24В, як і має бути за інструкцією. Температуру столу і екструдера принтер також вимірює правильно.
При чому такий збій в роботі стався без втручання в принтер, після завершення одного з друків. 

Не прошу одразу вказати мені, в чому може бути проблема. Можливо, хтось підкаже план дій для діагностики проблеми? Що можна зробити, щоб дізнатися більше?

Я підключив принтер до Repetier Host, але поки не розумію, як можна використовувати його для глибокої діагностики проблем. Очікував, що за допомогою нього отримаю якийсь глибокий журнал помилок, однак, окрім дублювання помилок, які я і так бачу на екрані принтера, і перевірки кінцевиків, поки не зрозумів, що ще я можу через нього зробити.

Буду вдячний за будь-які відповіді

43 хвилини тому, MS_engineering сказав:

виникає помилка "Homing failed", головка при цьому не рушає з місця

Кінцевик показує, що голова у домі - неправильно сконфігурований кінцевик у конфігу. Командами м119 перевіряється статус, коли голова не у домі - кінцевик повинен бути опен, натисненим видавати тріггеред

По нагріву - правильно визначити модель термісторів.

П.С. яка причина для встановлення марліна?

Так, наскільки я зрозумів, тут всі кінцевики інвертовані, тобто поза домом показує "тріггеред", в домі "опен". З такою прошивкою він працював більш ніж півроку коректно, тому я не думаю, що в цьому проблема

1 годину тому, MS_engineering сказав:

З такою прошивкою він працював більш ніж півроку коректно, тому я не думаю, що в цьому проблема

За замовчуванням кінцевики працюють на замикання по мінусу. Все інше залежить від того хто конфігурує принтер. Все у конфігу налаштовується.