Jump to content

Треба допомога з прошивкою

Recommended Posts

Добрий день!!!! Треба допомога з прошивкою плати SKR mini E3 V2 на Ендере 3 з встановленим: датчик вирвнивания сrealiti CR Touch, датчик обрива Сrealiti та дисплеем ВТТ TFT35..............Marlin2

cr touch налаштовується так само як bl touch, датчик обриву - активується у розширеному конфігу, а екран взагалі ніде не прописується, так як він має свої мозги і просто забирає всі функції на себе і передає команди керування на материнку принтера по UART. Нічого не треба для нього налаштовувати, крім під'єднання по інструкції до екрана і плати принтера.

Дякую за відповідь!!!! При налаштуванні  TOUCH, в прошивке необхідно вимикати кінцевік Z?

є два варіанти:

- залишається кінцевик і додається пробе

- ставиться замість кінцевика.

Я за другий варіант.

26 хвилин тому, DorAV сказав:

в марліне кінцевик не вимикаю

Зонд ставиться замість кінцевика. І нащо ще і кінцевик? 🙂

поблема в тому що кіцевік двопіновий, датчик сrealiti CR Touch чотирьохпіновий  для нього на платі є окремо підключення 

вот я кого не питаю.....не дають відповідь........я вже за компільовону прошивку гроши предлагал........але покі мовчат....

Тільки що, DorAV сказав:

для нього на платі є окремо підключення 

І це мішає прибрати кінцевик зет? 🙂 Я казав, що програмно зонд замінить кінцевик зет. Нема значення куди підключати зонд - це все налаштовується пінами у розділі pins плати. 🙂

Гм......я може неправільно запитав........физично кіцівик я відключу.......в прошивці необхідно деактивовувати кінцевик или ні?

39 хвилин тому, DorAV сказав:

вот я кого не питаю.....не дають відповідь

Прошивку зробити не проблема, її потім треба налаштовувати. Перевіряти кроки двигунів і екструдера також, Перевіряти напрям руху двигунів, спрацювання кінцевиків, тощо. Робити це потім віддалено - ще той гемор, а наслухатися претенцій - "воно не працює" на раз два. А коли замовник не в зуб ногою по прошивці - це ще більше займає часу. Тому раджу опановати прошивку і налаштування самому, тим паче затягувати чиїсь косяки собі на принтер нема ні сенсу ні здорового глузду! Треба виділити пару годин часу на перегляд того ж ютубу з покроковим роз'ясненням як робити прошивку. У марлі, у конфігу, кожен пункт налаштування має коротенький опис, або посилання на статю де описан функціонал цього налаштування. 

Прошивку краще збирати у середовищі PlatformIO

34 хвилини тому, DorAV сказав:

Гм......я може неправільно запитав........физично кіцівик я відключу.......в прошивці необхідно деактивовувати кінцевик или ні?

https://3dua.info/forum/83-zondi-avtovirivnyuvannya-ta-nalashtuvannya/

2 години тому, DorAV сказав:

Добрий день!!!! Треба допомога з прошивкою плати SKR mini E3 V2 на Ендере 3 з встановленим: датчик вирвнивания сrealiti CR Touch, датчик обрива Сrealiti та дисплеем ВТТ TFT35..............Marlin2