DorAV 0 Posted November 7, 2023 Share Posted November 7, 2023 Добрий день!!!! Треба допомога з прошивкою плати SKR mini E3 V2 на Ендере 3 з встановленим: датчик вирвнивания сrealiti CR Touch, датчик обрива Сrealiti та дисплеем ВТТ TFT35..............Marlin2 Quote Link to post Share on other sites
KomAndr 356 Posted November 7, 2023 Share Posted November 7, 2023 cr touch налаштовується так само як bl touch, датчик обриву - активується у розширеному конфігу, а екран взагалі ніде не прописується, так як він має свої мозги і просто забирає всі функції на себе і передає команди керування на материнку принтера по UART. Нічого не треба для нього налаштовувати, крім під'єднання по інструкції до екрана і плати принтера. Quote Link to post Share on other sites
DorAV 0 Posted November 7, 2023 Author Share Posted November 7, 2023 Дякую за відповідь!!!! При налаштуванні TOUCH, в прошивке необхідно вимикати кінцевік Z? Quote Link to post Share on other sites
KomAndr 356 Posted November 7, 2023 Share Posted November 7, 2023 є два варіанти: - залишається кінцевик і додається пробе - ставиться замість кінцевика. Я за другий варіант. Quote Link to post Share on other sites
DorAV 0 Posted November 7, 2023 Author Share Posted November 7, 2023 по першому варіанту......в марліне кінцевик не вимикаю Quote Link to post Share on other sites
KomAndr 356 Posted November 7, 2023 Share Posted November 7, 2023 26 хвилин тому, DorAV сказав: в марліне кінцевик не вимикаю Зонд ставиться замість кінцевика. І нащо ще і кінцевик? Quote Link to post Share on other sites
DorAV 0 Posted November 7, 2023 Author Share Posted November 7, 2023 поблема в тому що кіцевік двопіновий, датчик сrealiti CR Touch чотирьохпіновий для нього на платі є окремо підключення вот я кого не питаю.....не дають відповідь........я вже за компільовону прошивку гроши предлагал........але покі мовчат.... Quote Link to post Share on other sites
KomAndr 356 Posted November 7, 2023 Share Posted November 7, 2023 Тільки що, DorAV сказав: для нього на платі є окремо підключення І це мішає прибрати кінцевик зет? Я казав, що програмно зонд замінить кінцевик зет. Нема значення куди підключати зонд - це все налаштовується пінами у розділі pins плати. Quote Link to post Share on other sites
DorAV 0 Posted November 7, 2023 Author Share Posted November 7, 2023 Гм......я може неправільно запитав........физично кіцівик я відключу.......в прошивці необхідно деактивовувати кінцевик или ні? Quote Link to post Share on other sites
KomAndr 356 Posted November 7, 2023 Share Posted November 7, 2023 39 хвилин тому, DorAV сказав: вот я кого не питаю.....не дають відповідь Прошивку зробити не проблема, її потім треба налаштовувати. Перевіряти кроки двигунів і екструдера також, Перевіряти напрям руху двигунів, спрацювання кінцевиків, тощо. Робити це потім віддалено - ще той гемор, а наслухатися претенцій - "воно не працює" на раз два. А коли замовник не в зуб ногою по прошивці - це ще більше займає часу. Тому раджу опановати прошивку і налаштування самому, тим паче затягувати чиїсь косяки собі на принтер нема ні сенсу ні здорового глузду! Треба виділити пару годин часу на перегляд того ж ютубу з покроковим роз'ясненням як робити прошивку. У марлі, у конфігу, кожен пункт налаштування має коротенький опис, або посилання на статю де описан функціонал цього налаштування. Прошивку краще збирати у середовищі PlatformIO 34 хвилини тому, DorAV сказав: Гм......я може неправільно запитав........физично кіцівик я відключу.......в прошивці необхідно деактивовувати кінцевик или ні? https://3dua.info/forum/83-zondi-avtovirivnyuvannya-ta-nalashtuvannya/ 2 години тому, DorAV сказав: Добрий день!!!! Треба допомога з прошивкою плати SKR mini E3 V2 на Ендере 3 з встановленим: датчик вирвнивания сrealiti CR Touch, датчик обрива Сrealiti та дисплеем ВТТ TFT35..............Marlin2 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts