Jump to content

Recommended Posts

Два дня назад стал обладателем daVinci Jr.1.0 от XYZ printing. Вроде разобрался, но проблема в том, что когда отправляю на печать по USB с помощью утилиты от производителя, то печатает предыдущую модель. Хотя когда задаю печать видит ту , что нужно и все правильно...но печатает, все равно предыдущую. И еще если  закидываю на карту памяти и хочу распечатать с карты памяти то принтер не видит ничего...пишет нету папки, хотя все в папке и указано на латыни и расширение stl. Голова уже идет кругом. Выручайте. Слава Украине!

39 минут назад, KomAndr сказал:

Тре STL нарізати слайсером і відправляти файл .gcode 😁

Дякую, з Вашої відповіді, ще більше не зрозумів.Просто я з села, тай не молодий. Щось розумію, а щось для мене проблемно...Будь ласка, якщо можна, то детальніше. Завчасно дякую.

26 хвилин тому, Kantimir сказав:

ще більше не зрозумів.

То нормальне явище! 

Принтери друкують тільки машинні коди, файли з розширенням .gcode, у нім знаходяться послідовні команди, та координати для переміщення сопла у просторі. Ці керуючи коди створюють слайсери, програми які моделі у форматі stl нарізають на шари заданої висоти, з англіцької мови slice - різати. Програми називають слайсери. Прюша слайсер, супер слайсер, сімпліфай, орка, кура, та багато інших. Раджу відразу опановувати прюша слайсер (PrushaSlicer) Можна подивитися у ютубі пояснення як їм користуватися. Не раджу ставити куру!

Отже коли модель буде підготовлена для друку (нарізана) тоді зберігається файл з керуючими командами. От цей файл і треба передавати у принтер для друку

П.С. не важно хто звідки, та кому скільки років, головне бажання вчитися працювати з 3д принтером

38 хвилин тому, KomAndr сказав:

То нормальне явище! 

Справа в тому, що програма від виробника, перед друком нарізає, в описі все відповідає данній моделі. Коли натискаю друк, то друк починається, але попередньої моделі, яку роздруковував раніше. Якась халепа.

38 хвилин тому, KomAndr сказав:

То нормальне явище! 

Принтери друкують тільки машинні коди, файли з розширенням .gcode, у нім знаходяться послідовні команди, та координати для переміщення сопла у просторі. Ці керуючи коди створюють слайсери, програми які моделі у форматі stl нарізають на шари заданої висоти, з англіцької мови slice - різати. Програми називають слайсери. Прюша слайсер, супер слайсер, сімпліфай, орка, кура, та багато інших. Раджу відразу опановувати прюша слайсер (PrushaSlicer) Можна подивитися у ютубі пояснення як їм користуватися. Не раджу ставити куру!

Отже коли модель буде підготовлена для друку (нарізана) тоді зберігається файл з керуючими командами. От цей файл і треба передавати у принтер для друку

П.С. не важно хто звідки, та кому скільки років, головне бажання вчитися працювати з 3д принтером

Дякую, щось починаю розуміти.

@Kantimir Вітаю. З вашим принтером іде програма xyzware . Це слайсер. Простий, але слайсер. В ньому є можливість імпортувати готові моделі. Якщо ви в цій програмі натискаєте "Друк", а в принтері встановлена флешка, то вони мабуть конфликтують. Спробуйте вийняти флешку і запустити друк з програми. Звісно принтер повинен бути підключений до компьютера. Якщо хочете друкувати з флешки, то нарізану модель спочатку треба зберегти на флешку. Думаю так.

• Like 1
33 минуты назад, Cynic сказал:

@Kantimir Вітаю. З вашим принтером іде програма xyzware . Це слайсер. Простий, але слайсер. В ньому є можливість імпортувати готові моделі. Якщо ви в цій програмі натискаєте "Друк", а в принтері встановлена флешка, то вони мабуть конфликтують. Спробуйте вийняти флешку і запустити друк з програми. Звісно принтер повинен бути підключений до компьютера. Якщо хочете друкувати з флешки, то нарізану модель спочатку треба зберегти на флешку. Думаю так.

Добрий день. Так імпортую в цій програмі. Принтер під'єднаний до компа, коли натискаю друк, пише вставте карту пам'яті для продовження роботи. Коли вставляю карту, бачить вибрану модель і кільки часу та матеріалу для друку. Натискаю друк і він розпочинається, але попередньої моделі яка уже надрукована. Пробував друкувати з флешки, закидаю модель в форматі STL ,(в папці та без папки)на чисту карту і пробую друкувати пише...зараз прикріплю фото.

20230827_182049.jpg

А якщо форматнути флешку? Потім зі слайсера зберегти нову модель на флешку і спробувати друк.

27 хвилин тому, Kantimir сказав:

Пробував друкувати з флешки, закидаю модель в форматі STL

Ще раз наголошую - принтер не вміє друкувати stl файли, він друкує виключно gcode файли. Тому у слайсері підготувати модель для друку і зберегти файл на карту пам'яті, останню вставити у принтер і запустити друк з карти пам'яті.

Ось знайшов відяху. Наскільки я розумію карта повинна бути в принтері, коли нарізаєте модель.

Дякую всім. Зараз знаходжусь на роботі, завтра буду вдома і спробую все вищеописане. За результатами аідпишусь. 

• Like 1

Проблема вирішена...після танців з бубном. Принтер всеодно друкував попередню модель...хоч ти трісни. Поки не підєднав його до жінчиного ноутбука та не встановив там програми скачанні з оф.сайту. Але з друком з карти пам'яті проблема не вирішена...закинута модель в форматі  g-code на карту не хоче роздрукоауватись. Якось так.

37 хвилин тому, Kantimir сказав:

Проблема вирішена...після танців з бубном.

ну виходить, що проблема не вирішена. Богато інформації не зрозумілої - бажано відео з поясненнями, бо так ми просто граємо у вгадай мелодію з трьох нот. 🙂

Давайте з початку. Принтер до компа під'єднаний шнурком? Ви коли відправляєте модель на друк, натискаєте кнопку Друк в програмі, відправляючи файл gcode до принтера? Можливо драйвер не встановлений. Маєте якийсь диск з принтером?

Поки дякую...Завтра розгорнуто відпишусь...Зараз вдома богато роботи. Ще раз дякую всім.

• Like 1

Маю вдома стаціонарний комп, та ноут дружини. На обох стоїть десята вінда 64. На комп встановив програми які йшли до принтера, на ноут программи встановлюються але не запускалися, але після переустановки одна программа яка відповідає за підготовку та друк встановилася. Коли принтер був під'єднаний до компа то програма нарізала та відправляла на друк попередню модель ( хоча обробляла нову модель та бачила, який час та скільки матеріалу потрібно) і що головне давала команду на друк нової а друкувало стару модель...Підключивши принтер шнурком до ноута друкувати нарешті почало правильно. Залишилось розібратися з друком з карти пам'яті, але це буде слідуючий єтап. Буду з вашою допомогою вирішувати цю проблему.

Спробуйте спочатку оновити слайсер, як на скріні зверху. Відформатуйте флешку у FAT32, шоб була чиста. Чогось мені здається що це драйвер криво стає на вінду.

• Like 1

При встановленні програм воно автоматом підтягує оновлення.Карту форматував, у FAT32 кидав просто на карту у форматі g-code. Ще десь читав, що для цих марок принтерів є свій формат файлів 3w. Буде  час займусь друком з карти. Одне тішить, що я вже сам змоделював (раніше мав побутовий досвід роботи в програмі ScetchUp) та роздрукував на 3d принтері потрібну мені деталь.

41 хвилину тому, Creo2005 сказав:

Ні, ну я тільки за встановлення кліппера на такі принтери, але тре підготувати людину на додаткові витрати і час який доведеться виділити для налаштування принтера.

Спочатку треба погратися, потім сформуються потреби, а потім вже можна схиляти людину до секти 🙂

• Like 1
20 минут назад, Cynic сказал:

Спочатку треба погратися, потім сформуються потреби, а потім вже можна схиляти людину до секти 🙂

Ця гра буде коштувати купу пластику та нервів напевно 🙂

• Like 2
2 години тому, Creo2005 сказав:

Ця гра буде коштувати купу пластику та нервів напевно 🙂

А що поробиш - принтер цей не дружній до новачків. 😁 

Пишуть шо Сімплі непогано працює з цим принтером. Вона має профілі daVinci. Але тільки через шнурок. Взагалі то цікавий принтер, нічого зробити не можна, тільки кастомна прошивка.

• Like 1