Перейти до публікації

Безхатченко "UltimakerMod" з фанери


Рекомендовані повідомлення

Вітаю поважну спільноту!  Після лазерного гравіювання зацікавився друком тож загорівся щось робити, як новачок наробив чимало помилок та сьорбаю це далі.

Отже замовив з 220v.biz фанерний корпус та комлектуючі... пізно прочитав відгук щодо цього постачальника, але таки повного лайна мені не насипали, на перший погляд, обирав майже найдешевший варіант, чув, що принтери, вірніше продукція що друкується боїться протягів тож обрав таку собі тумбочку UltimakerMod, що з розрізними ременями.  Бюджет чим дешевше тим кращє, але хотів би більш-менш надійну штуку.

Що це таке та усі його конструктивні недоліки видно тут.

 

Електроніка : Arduino Mega 2560 + Ramps 1.4 + Драйвер A4988 + 2004 LCD/SD c адаптером для RAMPS1.4 (Smart Controller). 

Механіка:  вали  ф8 - 6шт. +  ф12 - 2шт.+ гвинт Т8-1шт.  

Приводи: NEMA17 HS4401 - 4шт. 

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Саме таку коробку фанерну різав для фанероїда, але на рейках. Своєчасно відмовили від цієї затії. 🙂 Нічого, піднімемо твій принтер на ноги!

 

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Поки розбираюсь з функціоналом блогу, бо не бачу як редагувати пости , так би міг доповнювати пости,  щоб не закидати купу повідомлень. Цікаво у вас форум влаштовано, якийсь конструктор ? 

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
6 годин тому, Cynic сказав:

Змінювати в блогах отак.

У блогах - так, а на форумі - тре дозвіл отримати на редагування постів.

 

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Повземо потроху далі. Портал ХУ вже рухається, був затик з кінцевиками, без їх під'єднання pronterfacе не ходів рухати мотори у від'ємному напрямку,  проклав трохи проводів по копусу принтеру. Підпалив трохи рампса, після невірного під'єднання кінцевиків екран став мерехтіти якщо живлення йде, не від USB, ще й на кожній з розподільчих секцій екрану засвітилась одна лінія(( замовив новий.   Сьогодні вкину стола та ось Z, та проведу проводи від столу. Грілка столу живиться від 220В, релюха вже встановлена. Є старий lenovoS10, що керує лазером, думаю як його застосувати для керування принтером, повноцінного керування не очікую, скоріш як пристрій що буде зкормлювати G-code ардуіні через порт. 

photo_2023-06-26_13-14-29.jpg

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
6 хвилин тому, v_i_t_r_o_l_o_m сказав:

Є старий lenovoS10, що керує лазером, думаю як його застосувати для керування принтером, повноцінного керування не очікую,

Ставиш на ноут термінальний лінух, без графічного інтерфейсу, прошиваєш кліппер і насолоджуєшся всіма благами, що є наразі у 3д принтероманії!

П.С. Без кінцевиків перевіряти принтер не варто. У прошивках є всілякі захисні бар'єри, щоб не зломити принтера.

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

тут треба багато подробиць ... бо з лінухом не зтикався взагалі. І знов-таки термінальний , чи будь-який линух я нетбук встановлю. А далі ? Як його  з мегою подружити ? кліпер стане на ардуіно ? 

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
30 хвилин тому, v_i_t_r_o_l_o_m сказав:

А далі ? Як його  з мегою подружити ? кліпер стане на ардуіно ? 

На каналі вже писали, повторю:

  • Кліппер був придуманий саме для 8біт плат, щоб отримати високу швидкість прорахунку. Тоб-то, як совати моторами вже думає потужний комплекст на лінуху і керує моторами через буферну плату (материнку принтера)
  • Ноутбук з лінухом з'єднується з материнкою звичайним ЮСБ кабелем.
  • Встановити лінух не проблема, записати інсталяцію на флешку, вставити у ноут і виконувати послідовні дії, а саме - дочекатися поки завантажиться лінух і по інструкції встановити KIAUH? а їм встановити кліппер, мунрекер, маінсейл та флюід. Ну і додаткові плюшки - телеграм бот, видеостріммер.

Як встановлювати лінух - безліч відеоінструкцій на дуратубі.

Потребуєш допомоги - пиши на каналі. Майже у реальному часі дають поради і вказують напрямок у якому слід далі робити рухи тілом. 😁

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в тему...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...