Jump to content

Cura Linux

Recommended Posts

Хочу поділитися досвідом використання Кури в Лінукс. В мене Убунту і КаліЛінукс. Так от, в лінуксі використовуються контейнери .appimage.
Дуже старими версіями не користувався, почав з 4.0. 
Зауважив кілька проблем - програма не підтягує потрібну товщину прутка, тобто підтягує, але якщо ви оберете готовий профіль принтера з поданих з 3мм, а не 1.75 прутком, вам вручну це навряд чи вдасться змінити). Дехто радить звернути увагу на крапку (проставити її саме в латинці), або перейти на англ мову програми.. Але мені допомогло лише редагування готового принтера з потрібною товщиною прутка (1.75). Так скамо і з профілем пластику можна зробити теж саме - тільки після підтягування принтера з пропонованих програмою.
Щодо запуску контейнера .appimage то спершу слід зробити його виконуваним, тобто поставити необхідну позначку в атрибутах.
ЧИ виправили проблему товщини прутка в новій версії 4.5.0, не знаю.
Щодо файлів налаштувань програми. Щоб не створювати все заново, в лінуксі ви можете просто вручну їх перенести в потрібні папки. В іншому випадку, програма-контейнер просто створить нові папки з назвою нової версії 🙂
Всі налаштування знаходяться в .local .share i .cofig
Успіхів!

• Like 1
  • Thanks 1