Василій 0 Posted February 7 Share Posted February 7 Привіт панове! А підкажіть щодо нейлону, пропорцію повідончику не досліджували? Чи може хто підкаже магічну рідину... Quote Link to post Share on other sites
Cynic 121 Posted February 7 Author Share Posted February 7 По нейлону я пробував. Але з відкритим принтером у мене не все трималось. Половина тримала, половина відірвало. 1 Quote Link to post Share on other sites
Hjvfy 15 Posted February 8 Share Posted February 8 23 години тому, Василій сказав: Привіт панове! А підкажіть щодо нейлону, пропорцію повідончику не досліджували? Чи може хто підкаже магічну рідину... Нейлоном можна друкувати і на холодному столі. Інавіть без повідону. Але от ні на чому іншому як на рафті мені друкувати не вдалося - відлипав. 2 Quote Link to post Share on other sites
Василій 0 Posted February 10 Share Posted February 10 Доброго дня! Засипаю я повідон К-30 в баночку з етиловим спиртом з розрахунку 8гр на 100мл, а там утворився згусток і не розмішується, додав 5мл води і нічого. Підкажіть, що я не так зробив? Quote Link to post Share on other sites
Cynic 121 Posted February 10 Author Share Posted February 10 Треба колотити поки воно не розчиниться повністю. Згустки роздавлюй, тим чим колотиш. @Василій Ще раджу спробувати рецепт від @Deniss - "Вода дистильована 100 мл (я брав з осмосу) температурою 60-70 (ліл з термопоту) чайна ложка цукру та 3 чайні повідона" На дистиляті мені більше сподобався. Та і дешевше ніж на спирті. 1 Quote Link to post Share on other sites
KomAndr 342 Posted February 10 Share Posted February 10 7 годин тому, Василій сказав: Підкажіть, що я не так зробив? Повідон не розчиняється у спирту як цукор, його треба "умовляти", щоб він розчинився. Я коли робив розчин, виступав у ролі бармена, який готує коктейль, шейкерив ввечорі допоки той загустень не розчиниться у спирту. 1 Quote Link to post Share on other sites
Василій 0 Posted February 11 Share Posted February 11 17 годин тому, Василій сказав: Доброго дня! Засипаю я повідон К-30 в баночку з етиловим спиртом з розрахунку 8гр на 100мл, а там утворився згусток і не розмішується, додав 5мл води і нічого. Підкажіть, що я не так зробив? Залишив я цю справу на добу і диву дивуюсь - зранку згусток зник, але спирт став як кисіль, то так має бути? Бо елєктрику вімкнули і переконатись самому, же все гаразд не виходить. Quote Link to post Share on other sites
Cynic 121 Posted February 11 Author Share Posted February 11 7 хвилин тому, Василій сказав: спирт став як кисіль То може ти багато повідону сипонув? Воно на вигляд стає трохи "плотніший" розчин, але шоб аж як кисіль..... 2 Quote Link to post Share on other sites
KomAndr 342 Posted February 11 Share Posted February 11 15 хвилин тому, Василій сказав: спирт став як кисіль Так не повинно бути, забагато сипонув магічного порошку. Перерахуй кільеість спирту і грамів, та додай спирту. 2 Quote Link to post Share on other sites
Василій 0 Posted February 13 Share Posted February 13 11.02.2023 в 10:28, KomAndr сказав: Так не повинно бути, забагато сипонув магічного порошку. Перерахуй кільеість спирту і грамів, та додай спирту. Розвів..., але мертво петж почало тримати після наступних танців з бубнами: стіл 50+ грд, змащую повидліоном, після висихання (секунд 10) протираю зволоженою (ВОДОЮ) ганчіркою... Пробуйте Quote Link to post Share on other sites
KomAndr 342 Posted February 13 Share Posted February 13 8 хвилин тому, Василій сказав: але мертво петж почало тримати після наступних танців з бубнами: Пет і його різновиди на голому склі тримаються і без повідла. Стіл тре на 80° ставити, як рекомендує виробник. Але є нюанси, готуй відразу запісні скляні поверхні. Невдовзі цей пластик вигризе у тебе шмат скляної поверхні. 2 Quote Link to post Share on other sites
Cynic 121 Posted February 13 Author Share Posted February 13 1 годину тому, Василій сказав: Розвів..., але мертво петж почало тримати Якщо дуже сильно тримає, то я робив так: після друку вологою ватою по периметру промазував. Воно починає відставати. Проблемна зона - середина деталі. Майже завжди відриває дзеркало. Трохи розбав. 2 Quote Link to post Share on other sites
Василій 0 Posted February 13 Share Posted February 13 Після друку я знімаю скло і кладу опираючи на детальку, відпадає з вистиганням. Quote Link to post Share on other sites
TTND 43 Posted February 13 Share Posted February 13 13.02.2023 в 20:18, Василій сказав: Після друку я знімаю скло і кладу опираючи на детальку, відпадає з вистиганням. Збочинці. Я скло прищепками не прищіпаю. На пару точок якогось "Моменту" саджу. І воно тримається аж бігом. І замінити легко. 13.02.2023 в 14:20, Cynic сказав: Якщо дуже сильно тримає, то я робив так: після друку вологою ватою по периметру промазував. Воно починає відставати. Проблемна зона - середина деталі. Майже завжди відриває дзеркало. Трохи розбав. А ти підливай воду чи спирт і припіднімай деталь. Без фанатизму. Рідина має проникнути під деталь і тоді мало б нормально знятися. 1 1 Quote Link to post Share on other sites
KomAndr 342 Posted February 21 Share Posted February 21 14.02.2023 в 18:50, TTND сказав: А ти підливай воду чи спирт і припіднімай деталь. Без фанатизму. Рідина має проникнути під деталь і тоді мало б нормально знятися. Порізав євробляху (магнітну нержу) по формі стола, відразу після друку знімаї її, пару разів зігнув і моделька у руках залишилася. Ні яких ігрищ зі склом і подібними поверхнями. 1 Quote Link to post Share on other sites
UkrOPNik 0 Posted July 26 Share Posted July 26 Вітаю! Спробував рідкий пластир з АТБ (у ньому є повідон), з першого разу не пройшло, адгезії "0". Крім того ще на етапі прогріву стола луснуло скло. мабуть продовжу єкскременти, але що вже не сподобалось: ацетоном змити пластир не вдалось, вода його теж не дуже... треба досить сильно терти, до того ж навкруги заляпується водою. Зазвичай користуюсь сіком АБС. Матеріл АБС+ від Devil design, стіл - 95 градусів, сопло 225. Quote Link to post Share on other sites
KomAndr 342 Posted July 26 Share Posted July 26 1 година тому, UkrOPNik сказав: Вітаю! Спробував рідкий пластир з АТБ (у ньому є повідон), з першого разу не пройшло, адгезії "0". Крім того ще на етапі прогріву стола луснуло скло. мабуть продовжу єкскременти, але що вже не сподобалось: ацетоном змити пластир не вдалось, вода його теж не дуже... треба досить сильно терти, до того ж навкруги заляпується водою. Зазвичай користуюсь сіком АБС. Матеріл АБС+ від Devil design, стіл - 95 градусів, сопло 225. А це точно рідкий пластир? Бо рідкий змивається водою на раз-два! Скло лопнуло - це просто співпадіння. На холодну поверхню напшикати - воно буде наче маленька пляма мокра, при прогріві швидко висихає. Також можна нанести під час прогріву столу, коли температура буде у межах 40-60° Для АБСу гріти стіл 95-100°, сопло, на перший шар, 240-250°, швидкість 30-40мм/с Quote Link to post Share on other sites
Creo2005 26 Posted July 26 Share Posted July 26 1 час назад, UkrOPNik сказал: Вітаю! Спробував рідкий пластир з АТБ (у ньому є повідон), з першого разу не пройшло, адгезії "0". Крім того ще на етапі прогріву стола луснуло скло. мабуть продовжу єкскременти, але що вже не сподобалось: ацетоном змити пластир не вдалось, вода його теж не дуже... треба досить сильно терти, до того ж навкруги заляпується водою. Зазвичай користуюсь сіком АБС. Матеріл АБС+ від Devil design, стіл - 95 градусів, сопло 225. Той пластир буває така бодяга що пипець. Теж саме було. Напевно не притримуються стандарту, або їм ії ТУ дохволяє таке робити, бо це ж не ліки, тому бодяжать як вийде. Купи нормальний адгезів. Або пвп порошок та сам бодяж на спирту. Quote Link to post Share on other sites
KomAndr 342 Posted July 26 Share Posted July 26 8 годин тому, Creo2005 сказав: Купи нормальний адгезів. Або пвп порошок та сам бодяж на спирту. Мабудь я щось роблю не так, вже 4-и флакончики випшикав - липне чудово. Хоча вдома ще лежить порошку на 2 - 3 порції повідлу, але нащо, коли є готовий? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts