Jump to content

Recommended Posts

Придбав я собі погратися камеру ESP32-CAM

ESP32-CAM-getting-started.jpg?resize=768

Грошей вона вартувала не багато (200 грн) тому я не довго розміровуючі заказав дві , бо одну напевно зламаю під час дослідів 🙂

Що сподобалося, вона такі працює, і до октопринта я її прикрутив без жодних проблем, працює через wi-fi та незалежно від октопринту. Якість картинки, за ті гроши що були заплачені досить таки пристойна., 800х600 камера дає. Прошивка через ардуіно , все що було потрібно це прописати ім'я та пароль від бездротової мережі

тепер мінуси

Перший і напевно найбільший - одночасно з камерою може працювати лише один клієнт. Наприклад якщо відкритий на одному компьютері огляд (подивився та не зачинив сторінку) то з іншого ніяк не подивитися. Але у будь який час незалежно від того під'єднаний хтось до перегляду відео чи ні можна подивитися фото , так само з цих фото октопринт вміє складати відео , наприклад 1 кадр за секунду чи декілька секунд ... Можливо цей мінус буде виправлено повністю у наступних версіях прошивок або у інших прошивках які я ще не тестував, або частково (наприклад якщо під'єднуєтся новий клієнт то старий відєднуєтся  це я і сам мабуть можу зробити)

Якість вбудованої антени дуже низька, може трохи краща за антену на rasberry pi zero , а може така сама. Але є можливість під'єднати зовнішню антену яка вирішує це питання.

Особисте враження непагане, надрукую корпус і буде працювати ...

• Like 4

Напевно можу сказати декілька речей

Перше ,  живлення потребує доробки, без додаткового конденсатора на 3.3в на зображенні були полоси , ємності вбудованного конденсатора недостатньо. Добавив конденсатор на 470 мкф (валявся на столі) стало значно краще

Легкого рішення про під'єднання декількох клієнтів поки я не знайшов, буду вивчати складні рішення 🙂

• Like 1

Вероятнее всего да, не проверял, у меня стоит снаружи почти все поле покрывает. Осталось сделать заднюю крышку и провести нормальную электропроводку, на фото временная

IMG4.jpg